США залишаються з Україною та вірять у нашу перемогу - Єрмак про результати візиту

США залишаються з Україною та вірять у нашу перемогу - Єрмак про результати візиту

Укрінформ
Візит української урядової делегації до Вашингтона підтвердив серйозність намірів Сполучених Штатів надалі підтримувати Україну, а також віру американців у перемогу нашої країни.

Про це заявив у вівторок у Вашингтоні за результатами візиту до США керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Повертаємося з чітким відчуттям, що Сполучені Штати Америки як друг України залишаються з нами і вірять у нашу перемогу. Повертаємося з відчуттям, що сьогодні рівень співробітництва і нашого стратегічного партнерства - на безпрецедентному рівні», - підкреслив Єрмак.

У цьому зв’язку він зауважив, що в Вашингтоні обізнані із ситуацією в Україні й «дуже налаштовані продовжувати допомогу». Хоча, за його словами, безумовно, є свої питання, пов’язані насамперед із законодавчим процесом у Конгресі.

Читайте також: Єрмак у США зустрівся з провідними експертами та лідерами думок

Він також підкреслив, що українська делегація приїхала до США з чітким планом того, що Україна планує робити до кінця нинішнього, а також наступного року.

«Думаю, що нас почули», - зауважив керівник Офісу Президента, додавши, що розмови у Вашингтоні були «дуже предметними й дуже конкретними». За його словами йшлося, в тому числі, про весь спектр двосторонніх відносин, санкційну політику, продовження військової та прямої бюджетної підтримки, вкрай необхідної для України.

Крім того, він підкреслив, що у Сполучених Штатах високо оцінюють прогрес України, яка не тільки воює, але й продовжує рухатися шляхом реформ.

Читайте також: Єрмак у Вашингтоні: Україні потрібна зброя, більше систем ППО й санкції проти Росії

«Безумовно дуже важливим є і висновок Єврокомісії, яка рекомендувала відкрити переговори щодо вступу України в ЄС. Тут всі це розуміють і ставляться з великою повагою», - зазначив Єрмак.

Він також зауважив, що Україна має і домашнє завдання, над яким ще потрібно попрацювати.

Керівник Офісу Президента також підкреслив, що розвиток діалогу й координації спільних зусиль є вкрай потрібним, оскільки США залишаються лідером підтримки України та головним стратегічним партнером нашої держави.

«Україну поважають, в Україну вірять, Україні продовжуватимуть допомагати», - підсумував він.

Читайте також: Українська формула миру реально здатна розв’язати конфлікт - Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, українська делегація впродовж останніх двох днів провела зустрічі в Вашингтоні з представниками адміністрації США, законодавцями, експертним співтовариством, українською діаспорою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-