Зараз найкращою допомогою економіці України є швидкі гранти - МВФ

Зараз найкращою допомогою економіці України є швидкі гранти - МВФ

Укрінформ
Зараз, коли в Україні триває війна, розв’язана росією, найліпше підтримкою української економіки є екстрена міжнародна допомога, краще – у вигляді грантів; водночас нова програма МВФ для України була би актуальною в середньостроковій перспективі.

Такий коментар озвучив у відповідь на запитання власного кореспондента Укрінформу директор пресофісу МВФ Джері Райс.

«Короткострокова підтримка з боку міжнародних партнерів України, на нашу думку, має бути зосереджена на екстреній допомозі, в ідеалі – у формі грантів, які надаються швидко», - зауважив представник Фонду.

Читайте також: Україна у червні очікує отримати від партнерів $4,8 мільярда - Нацбанк

Коментуючи запитання, як у Фонді оцінюють можливість початку переговорів щодо нової програми МВФ для України, Райс зазначив, що це може обговорюватися в середньостроковій перспективі. За його словами, це може розглядатися «в контексті більших потреб для реконструкції, а також, коли це дозволять умови».

Зараз, підкреслив Райс, увага приділяється короткостроковій підтримці.

Читайте також: У Нацбанку вважають, що настав час розпочати обговорення нової програми з МВФ

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня виконавча рада МВФ схвалила виплату $1,4 мільярда (1005,9 мільйона SDR) в межах Інструменту швидкого фінансування (RFI). Пакет допомоги мав на меті допомогти Україні задовольнити нагальні потреби у фінансуванні та пом’якшити наслідки війни для національної економіки. У квітні Фонд погодив відкриття спеціального рахунку, який забезпечив додатковий безпечний шлях для донорського фінансування України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-