У Нацбанку вважають, що настав час розпочати обговорення нової програми з МВФ

У Нацбанку вважають, що настав час розпочати обговорення нової програми з МВФ

Укрінформ
У Національному вважають, що Україна має розпочати обговорення нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про це на брифінгу сказав голова Національного банку Кирило Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На нашу думку, зараз саме час розпочати обговорення нової програми з МВФ. Як завжди, у фокусі уваги цієї програми має бути макрофінансова стабільність та стійкість державних фінансів", - сказав Шевченко.

Він також додав, що на цей час не реалізується жодна програма з МВФ.

"Сьогодні використовується кілька інструментів отримання міжнародної допомоги для України. Одним із цих інструментів є адміністративний рахунок в МВФ. Це не є частиною програми, це є фінансовим інструментом, за допомогою якого Україна отримує гроші від наших міжнародних партнерів", - сказав Шевченко.

Читайте також: Підвищення облікової ставки допоможе стримати інфляцію – Шевченко

Він нагадав, що Прем'єр-міністр України звернувся до багатьох країн з метою отримання допомоги через канал спеціальних прав запозичення (СПЗ).

"На сьогодні є країни, які вже погодили, а є й країни, де питання знаходиться в стані обговорення", - зауважив Шевченко.

Читайте також: Через війну близько 35% економіки України не працює – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний валютний фонд створив спеціальний адміністративний рахунок, через який можна фінансово підтримати відновлення України та задоволення її потреб у гуманітарній та соціальній сферах.

Ще одним напрямом фінансової підтримки є фінансування через передавання Україні спеціальних прав запозичення (СПЗ), і вже проведено зустрічі з представниками низки країн, щоб реалізувати цей варіант.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-