Зеленський: Заборона на імпорт нафти до США послабить рф економічно, політично та ідеологічно

Зеленський: Заборона на імпорт нафти до США послабить рф економічно, політично та ідеологічно

Укрінформ
Заборона на імпорт російської нафти до Сполучених Штатів Америки послабить російську федерацію економічно, політично та ідеологічно.

На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення, передає кореспондент Укрінформу.

Так, Зеленський поінформував, що 8 березня США зробили крок, який відчутно послабить росію, змусить платити за агресію та відповідати за зло, яке вона вчинила.

Президент України констатував, що Америка забороняє імпорт з росії, нафти, нафтопродуктів, газу та вугілля. Окрім того, забороняє громадянам США робити будь-які інвестиції в російський паливно-енергетичний комплекс.

Глава Української держави висловив вдячність особисто президенту США Джо Байдену за це рішення, за цей максимально потужний сигнал всьому світу. "Він дуже простий: кожен цент, сплачений росії, вона перетворює на кулі та снаряди, які летять в інші суверенні держави. Або росія матиме повагу до міжнародного права і не буде вести війни, або вона не матиме грошей, щоб війни розпочинати. Знайдуть іншу бензоколонку, але це не тільки про гроші. Заборона на імпорт нафти до США послабить державу-терориста економічно, політично та ідеологічно. Бо це про свободу. Це майбутнє. Про те, куди буде рухатись увесь світ", – зауважив Зеленський.

Він додав, що заборону на імпорт нафти та нафтопродуктів із рф також вводить Велика Британія. Президент України подякував британському премʼєр-міністру Борису Джонсону за таке рішення і за принциповість, яку він продемонстрував у важкі часи.

Зеленський розповів, що виступаючи 8 березня у парламенті Великої Британії, згадав інші важкі часи. "1940-й рік. Коли тиранія загрожувала, як вона думала, невеликому острову і була впевнена, що острів не витримає жорстоких ударів, бомбардувань і блокади, а вийшло, що острів зміг більше, ніж та тиранія, бо мав мудрість. Мав витримку, друзів, силу і вірив у майбутнє. Своє майбутнє та свободу в Європі. Як віримо ми. Як боремось ми. І як ми – переможемо", – підсумував Президент України.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська тринадцятий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-