РНБО доручила уряду навести лад в Укрзалізниці, можливі кадрові рішення

РНБО доручила уряду навести лад в Укрзалізниці, можливі кадрові рішення

Укрінформ
Рада національної безпеки і оборони України на своєму засіданні дала протокольне доручення Кабінету Міністрів вивчити ситуацію, що склалася в Укрзалізниці, та у разі необхідності ухвалити кардинальні рішення.

Про це на брифінгу за підсумками виїзного засідання РНБО у Донецькій області заявив секретар Радбезу Олексій Данілов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми звертаємо увагу, що там (в Укрзалізниці – ред.) на сьогоднішній день є доволі небезпечні з точки зору національної безпеки процеси в фінансово-господарській діяльності, в забезпеченні сьогоднішнього сталого функціонування цієї системи. Тому РНБО прийняла протокольне доручення до Кабінету Міністрів України розібратися про стан справ і в разі необхідності прийняти кардинальні, в тому числі і кадрові рішення, з цього питання», - зазначив Данілов.

Читайте також: Розкрадання в Укрзалізниці: перед судом постануть 15 посадовців

Як повідомляв Укрінформ, 29 липня в Європейській бізнес асоціації (ЄБA) заявили, що підвищення тарифів на залізничні перевезення вантажів призведе до зростання тарифного навантаження на бізнес на 10,1 млрд грн кожного року. В ЄБА вважають, що це матиме катастрофічні наслідки для вугільної та енергетичної галузей. Адже на сьогодні значна кількість підприємств збиткові або дотаційні і знаходяться у скрутному фінансовому становищі. Окрім цього, в Асоціацію впевнені, що суттєво постраждає і будівельна галузь, оскільки лише вартість перевезення щебню може зрости на 30%. 

Читайте також: Працівники Укрзалізниці щомісяця «заробляли», зливаючи до 30 тонн пального

Також в Асоціації припускають, що розрахунковий ефект підвищення доходів Укрзалізниці у випадку впровадження відповідного проєкту, який передбачає близько 10-12 млрд грн сукупно за 2021-2022 роки, є суттєво завищеним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-