Розкрадання в Укрзалізниці: перед судом постануть 15 посадовців

Розкрадання в Укрзалізниці: перед судом постануть 15 посадовців

Укрінформ
Перед судом постануть 15 посадовців, викритих СБУ на розкраданні десятків мільйонів гривень Укрзалізниці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

За матеріалами СБУ завершено досудове розслідування щодо викритої влітку 2020 року схеми заволодіння майже 60 млн грн АТ «Укрзалізниця». Обвинувальний акт щодо організаторів та учасників оборудки скерований до суду.

Як повідомляється, серед них: колишній виконувач обов’язків голови правління підприємства, 100% акцій якого внесено до статутного капіталу АТ «Укрзалізниця», колишні і теперішні керівники структурних підрозділів держустанови, начальники моторвагонних депо регіональних філій.

ФІгурантів справи звинувачують за такими статтями Кримінального кодексу України:

ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою),

ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, вчинене у складі організованої групи),

ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205-1 (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб – підприємців, вчинене організованою групою).

У СБУ нагадали, що у серпні минулого року Служба безпеки України викрила схему розкрадання коштів АТ «Укрзалізниця».

Встановлено, що чиновники держпідприємства налагодили постачання і встановлення на тепловози неякісних вживаних запасних частин. До протиправної діяльності вони залучили афілійовані комерційні структур, які постачали продукцію під виглядом нової.

Встановлено факти залучення до ремонту і модернізації дизельних двигунів рухомого складу фірм, які зареєстровані на підставних осіб, і не мають власних виробничих потужностей та кваліфікованого персоналу.

Читайте також: Псевдоремонт поїздів: до суду притягнуть посадовців Укрзалізниці за збитки

Заходи із викриття і документування правопорушень проводили співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно зі слідчими Національної поліції та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України викрила масштабну протиправну схему розкрадання держкоштів АТ «Укрзалізниця». Гроші були виділені на утримання одного з об’єктів критичної інфраструктури залізничної галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-