Українські громади долучилися до численних заходів зі вшанування Шевченка у Греції

Українські громади долучилися до численних заходів зі вшанування Шевченка у Греції

Фото
Укрінформ
У Греції упродовж кількох днів за участі представників українських громад відбулися заходи зі вшанування пам'яті та спадщини Тараса Шевченка з нагоди 210-ї річниці від дня народження великого Кобзаря.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Греції.

Перший захід відбувся в місті Мандри, де тимчасовий повірений у справах України Володимир Ляшенко разом з генеральним секретарем Грецько-української палати Н.Бугасом та міським головою Армодіосом Дрікосом поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Учасникам події заспівали діти з української асоціації Українсько-грецька думка, культурно-освітнього центру «Берегиня» і Катехитичної школи.

У парку Гуді у передмісті Афін за участі представників посольства, українських громадських організацій, Асоціації українців Греції «Український журавлиний край» і Товариства підтримки і розвитку спадщини «Трембіта», відбулося ще одне відзначення творчості великого сина України та покладання квітів.

Українські діти зачитали вірші та поезії Шевченка, розкриваючи душу українського народу через велич та ліричність мудрого слова Кобзаря.

Того самого дня були покладені квіти до пам'ятника Тараса Григоровича Шевченка на території посольства.

10 березня під час проведення літературно-музичного заходу творчості Тараса Шевченка за організації українських громадських організацій і української церковної спільноти святого Миколая УГКЦ в Греції в Афінах і за участі представників посольства виступили дитячі колективи та заспівав хор, відзначаючи літературну спадщину великого Кобзаря.

«Протягом цих днів ми не лише вшановуємо пам'ять та спадщину Тараса Шевченка, але й зобов'язуємося продовжувати його справу – боротьбу за правду, справедливість і свободу українського народу. І нехай творчість і духовність великого пророка українського народу завжди будуть натхненням і дороговказом у нашому житті. Отже, які б випробування не випали на долю українців, ми все переможемо, перетворимо, виборемо», – наголосили у диппредставництві.

Нагадаємо, посольство України в Греції разом з представниками української діаспори вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні біля памʼятника Тарасу Шевченку у парку Гуді.

Фото: Embassy of Ukraine to the Hellenic Republic / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-