Мовний омбудсмен обговорив з представниками СКУ забезпечення українською мовою освіти за кордоном

Мовний омбудсмен обговорив з представниками СКУ забезпечення українською мовою освіти за кордоном

Укрінформ
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь обговорив з представниками Світового конгресу українців (СКУ) питання комплексного забезпечення державною мовою освітнього процесу для понад 600 тисяч українських дітей, які постійно або тимчасово проживають за межами України.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважений із захисту державної мови повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Від СКУ у робочій зустрічі взяли участь директор Місії СКУ в Україні Сергій Касянчук та очільниця комісії СКУ з освіти та виховання, членкиня Управи Світової федерації українських жіночих організацій Люба Любчик.

Сторони наголосили на необхідності посилити діяльність усіх органів державної влади, насамперед МОН та МЗС, у цьому напрямку та погодились, що найефективнішим механізмом координації роботи із забезпечення освітнього процесу українською мовою стало б утворення спеціальної урядової координаційної робочої групи.

«У наших силах забезпечити розвиток української мови за кордоном та виховати патріота нашої держави. Спільними зусиллями – до конкретних результатів!», – зауважив Тарас Кремінь.

Нагадаємо, у січні Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь зустрівся з головою місії Світового конгресу українців (СКУ) в Україні Андрієм Шевченком та обговорив питання популяризації української мови у світі.

Фото: Уповноважений із захисту державної мови / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-