У Відні провели акцію «Море світла» для українських дітей

У Відні провели акцію «Море світла» для українських дітей

Фото, відео
Укрінформ
Австрійська благодійна організація "Карітас" спільно з українською громадою провели у четвер ввечері у центрі Відня акцію "Море світла" з метою привертання уваги долі українських дітей напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"З самого початку агресивної війни ми зверталися до австрійського народу: це не спринт, а марафон допомоги, який Європа повинна пробігти. Наша допомога має продовжуватися і бути стійкою. Особливо для мільйонів дітей, чиє дитинство пограбувала війна. Будь ласка, не підведімо наших сусідів!", - заявив директор віденського "Карітасу" Клаус Швертнер.

У Відні провели акцію «Море світла» для українських дітей / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

У рамках акції на площі Штефансплатц було запалено близько 5 тис. свічок в знак солідарності з українським народом та з обіцянкою не припиняти допомагати.

"Якщо поглянути навколо, то можна побачити дуже багато свічок – п’ять тисяч свічок. А це означає більше світла на нашій планеті. А ми всі знаємо, що якщо у нас буде багато світла, то у темряви не буде жодних шансів", - зазначив зі свого боку посол України в Австрії Василь Химинець.

Читайте також: Суд в Амстердамі: Росія таки має сплатити акціонерам ЮКОСу $50 млрд

Він подякував австрійцям за надану українцям допомогу з часу російської агресії та закликав продовжувати допомагати, адже ця допомога "є терміново необхідною".

Відповідно до Карітасу, ту чи іншу допомогу від організації вже отримали близько 4 млн людей в Україні, загалом в країну було доставлено 500 тонн гуманітарної допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Австрії у середу ввечері пройшов великий благодійний концерт "Об'єднані заради України" за участі популярних австрійських та українських виконавців.

Концерт у спортивно-концертному комплексі Wiener Stadthalle був організований у співпраці між суспільним телерадіомовником ORF та організацією "Все для України" для потреб благодійної ініціативи "Nachbar in Not" ("Сусід у біді"), яка з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну допомагає українцям. Вхід був вільний, але з можливістю здійснити пожертви на підтримку українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-