У Відні учні української школи провели екскурсію місцями, де жив Іван Франко

У Відні учні української школи провели екскурсію місцями, де жив Іван Франко

Фото
Укрінформ
Учні 10-А класу Української суботньої школи у Відні відвідали місця, де жив Іван Франко, коли приїхав до австрійської столиці у 1894 ріці здобувати докторський ступінь.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці школи.

Їхня подорож розпочалася з вулиці Wipplingerstraße, де в будинку № 26 поет тривалий час жив, а також пізніше ще не раз тут зупинявся. Тут при вході, над аркою, встановлено пам'ятну табличку з написом: «В цьому домі жив у 1894 році великий поет та учений Іван Франко».

«Далі вузенькими вуличками, якими, мабуть, ходив на навчання Іван Якович, школярі пішли у Віденський університет. Там серед значної кількості монументів знайшли – і нашому поетові», – йдеться в дописі.

Зауважується, що на знак пошани до Великого українця учень Михайло Френкель розказав напам'ять «Гімн» («Вічний революціонер...»).

Останнім місцем подорожі була церква святої Варвари, де поряд стоїть пам'ятник Каменяреві.

«Ми щиро вдячні людям, які зберегли й бережуть пам'ять про генія нашого народу. Ця екскурсія для Української суботньої школи (Українська суботня школа у Відні) стала початком нової традиції – ходити шляхами відомих земляків. Для нас дуже важливо мати можливість доторкнутися до нашої історії, до нашого коріння», – подякували у школі.

Нагадаємо, Українська суботня школа у столиці Австрії підбила підсумки конкурсу малюнків за мотивами робіт відомого українського художника Івана Марчука та оголосила імена переможців.

Фото: Українська суботня школа у Відні / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-