У нью-йоркському соборі збирали гроші на дрони для ЗСУ

У нью-йоркському соборі збирали гроші на дрони для ЗСУ

Відео
Укрінформ
У Нью-Йорку в соборі Святого Юра, що на Мангеттені, відбувся передноворічний ярмарок, де збирали кошти на безпілотники для Збройних Сил України.

Про це повідомляє власкор Укрінформу в Нью-Йорку.

Американські українці демонстрували різні види мистецького рукоділля – гончарство, прядіння, малювання тощо – і продавали свої витвори.

Так, онука видатного українського художника-монументаліста Михайла Бойчука Галина Шипко, яка мешкає у штаті Нью-Йорк, показувала мистецтво прядіння.

«Сьогодні вдалий день, гадаю, ми зберемо кошти на 6–10 дронів, які відразу відбудуть на передову», – сказав у коментарі Укрінформу Дмитро Топчій, виконавчий директор волонтерської організації Liberty Ukraine Foundation, яка провела захід.

Він розповів, що фонд, який спеціалізується на допомозі ЗСУ, вже надіслав українським військовим загалом 1700 безпілотників.

Читайте також: На Українському фестивалі в центрі Нью-Йорка збирали гроші для ЗСУ

За словами Топчія, вперше на такому заході були представлені зразки дронів, які будуть закуплені й передані в Україну. «Ми виставили два типи БПЛА, щоб і учасники ярмарку, і відвідувачі знали, на що саме йдуть гроші», – пояснив він.

Як повідомлялося, у жовтні українська громада в Анкарі провела благодійний фестиваль «Нескорені» задля збору коштів на потреби українських воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-