Жертв Голодомору вшанували в українській школі у Брюсселі

Жертв Голодомору вшанували в українській школі у Брюсселі

Фото
Укрінформ
В Українській школі імені Ярослава Мудрого у столиці Бельгії відбувся захід, присвячений 90-им роковинам Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні та вшануванню пам’яті жертв голодоморів в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Бельгії.

За повідомленням, учні школи спільно з педагогічним колективом згадали трагічні сторінки історії України, долучилися до акції «Запали свічку» та вшанували пам’ять жертв Голодоморів хвилиною мовчання.

«Україна у своїй історії пережила багато трагічних сторінок. Однією із найтрагічніших та найтяжчих із них став Голодомор, який тричі вчиняв комуністичний режим. Мільйони безневинних українців були замордовані голодом та померли страшною смертю. Радянська влада намагалась знищити нас як націю, заборонити все українське – мову, культуру, традиції, стерти українську ідентичність. На жаль, історія повторюється. Росія вкотре здійснює геноцид проти українців. Нинішня російська жорстока агресія спрямована на знищення нас як нації, на знищення нашої держави. Але ми ніколи не здамося і не підкоримося російським окупантам. Їм не вдалось та ніколи не вдасться зруйнувати наш дух. Ми обовʼязково вистоїмо та переможемо!», – сказала тимчасова повірена України Наталія Аношина.

Наголошується, що Голодомор як геноцид української нації мав колосальні тяжкі наслідки для українців. Проте навіть попри масштаби пережитої травми, втративши мільйони життів, Україна у минулому столітті довела: ми є нацією, яку не можна підкорити навіть тотальним штучно створеним голодом.

Посольство висловило щиру вдячність директору школи Отцю Олегу Зимаку, завучу школи Андріані Семенченко, всьому педагогічному колективові та учням за присвячений темі Голодомору захід. Окрема вдячність – школі за виховання покоління, яке знає, памʼятає та вшановує історію України.

Нагадаємо, у Кафедральному соборі Святих Михаїла і Гудули в Брюсселі відбулася літургія зі вшанування пам'яті мільйонів жертв Голодоморів-геноцидів, штучно створених радянським тоталітарним режимом у 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 роках в Україні.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-