У Брюсселі відбулася літургія зі вшанування пам'яті жертв Голодоморів

У Брюсселі відбулася літургія зі вшанування пам'яті жертв Голодоморів

Фото
Укрінформ
У Кафедральному соборі Святих Михаїла і Гудули в Брюсселі відбулася літургія зі вшанування пам'яті мільйонів жертв Голодоморів-геноцидів, штучно створених радянським тоталітарним режимом у 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 роках в Україні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Бельгії.

Посольство подякувало дипломатичному корпусу, акредитованому в Бельгії, бельгійцям, українській громаді та всім іноземним друзям за сьогоднішню спільну молитву, у якій також згадували наших захисників України та просили про силу і міцність для них.

Літургію відслужив апостольський адміністратор єпархії святого Володимира Великого в Парижі, єпископ Гліб Лончина, архиєпископ Малін-Брюсселя, примас Бельгії Люк Терлінден, президент бельгійської єпископської Конференції, вікарій Паризької єпархії святого Володимира Великого у Бельгії отець Іван Данчевський, редемпторист, адміністратор парафії Брюсселя УГКЦ отцю Олег Зимак та інші священники.

Окремо вдячність висловлена Палаті представників Бельгії та Палаті депутатів Люксембургу за ухвалення резолюцій про визнання Голодомору 1932 – 1933 років злочином геноциду проти українського народу.

«Український народ подолав жахи Голодоморів, продемонструвавши свій міцний дух і стійкість, і попри все створив вільну та демократичну Україну. На превеликий жаль, історія повторюється, і росія нині продовжує свою політику вбивці. Держава-терорист знову вчиняє геноцид проти українського народу, намагається знищити нашу державу та незалежність. Але ми не підкорились і не підкоримось! Навпаки – ми здолаємо ворога та переможемо», – наголосили у диппредставництві.

Нагадаємо, у Нью-Йорку (США) відбулися заходи зі вшанування пам'яті жертв Голодомору. Сотні людей зібралися біля головного греко-католицького храму Нью-Йорка – собору Святого Юра, щоб пройти ходою через пів Мангеттена до головного католицького храму міста – собору Святого Патрика. Люди несли синьо-жовті прапори, зокрема 30-метрове знамено.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-