У Школі українознавства імені Шевченка у Вашингтоні провели лекцію про Голодомор

У Школі українознавства імені Шевченка у Вашингтоні провели лекцію про Голодомор

Фото
Укрінформ
Представники Посольства України в США відвідали Школу українознавства ім. Тараса Шевченка у Вашингтоні, де відбулася відкрита лекція про історію Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в США.

Під час лекції відбулася презентація історії Меморіалу пам'яті жертв Голодомору у Вашингтоні, автором якого є архітектор Лариса Курилас і який було відкрито у столиці США у листопаді 2015 року.

Особливим елементом заходу стала презентація мемуарів «Скажи про щасливе життя…», написаних Анастасією Лисивець, яка пережила Голодомор. Англомовне видання побачило світ завдяки фінансовій підтримці родини Бреславець, батько якої, Павло, пережив Голодомор ще маленьким хлопчиком.

Посольство висловило вдячність директору Української суботньої школи пані Тетяні Мурзі та всім вчителям, учням і батькам школи за підтримку пам'ятних заходів у рамках Місяця пам'яті жертв Голодомору, присвяченого 90-м роковинам штучного голоду, спричиненого радянською владою проти українців.

Нагадаємо, американський штат Вайомінг став 32-м американським штатом, який визнав Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу та проголосив листопад місяцем пам’яті про цю подію.

Фото: Посольство України в США / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-