Українська громада Катару доєдналася до написання радіодиктанту національної єдності

Українська громада Катару доєдналася до написання радіодиктанту національної єдності

Фото
Укрінформ
Українська громада Катару разом із колективом Посольства України доєдналися у День української писемності та мови до написання радіодиктанту національної єдності 2023.

Як передає Укрінформ, про це Посольство України в Катарі повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

«Хтось писав національний радіодиктант уперше зі шкільних років, хтось його пише щорічно. Проте, за більше ніж 5000 кілометрів від рідної України, ми були єдині», – йдеться в дописі.

На запрошення посла України в Державі Катар Андрія Кузьменка Посольство відвідав священник Української греко-католицької церкви отець Любомир, який перебуває в Катарі з пастирською місією.

У диппредставництві додали, що українці в Катарі також щороку активно беруть участь у написанні диктанту.

Як повідомляв Укрінформ, всеукраїнський радіодиктант був започаткований у 2000 році командою Українського Радіо і з того часу став найбільшим україномовним флешмобом. Головна мета події — не перевірити грамотність учасників, а об'єднати українців і знавців української мови по всьому світу.

28 липня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ, відповідно до якого День української писемності та мови відзначатиметься 27 жовтня, а не 9 листопада, як раніше.

Фото: Посольство України в Катарі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-