У Тбілісі відкрили виставку грузинських та українських мисткинь

У Тбілісі відкрили виставку грузинських та українських мисткинь

Фото
Укрінформ
У парку Мзіурі Тбіліська міжнародна виставка сучасного мистецтва та проєкт «Artisterium 16/2023» у співпраці з простором сучасного мистецтва «Контекст Куба» представили виставку українських та грузинських художниць «Куди ми йдемо зараз?».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Грузії.

На виставці представлені роботи Ельзани Попової, Тео Кві, Яни Леонової, Ірини Кобахідзе, Маріам Шергелашвілі / Георгі (Маккарі) Гоголадзе, Маши Равлик Лук'янової та Тоні (Тон) Мельник, Наілі Ваханії, Ніно Маглакелідзе, Ніно Чинчараулі, Наталії Коссе, Орести Осійчук, Оксани Дрок, Софії Лапіашвілі.

Зауважується, що українські жінки різного віку, здібностей і життєвого досвіду опиняються в чужій країні, борючись із втратою близьких, домівки та засобів до існування. Вони також стикаються із проблемою адаптації до нової культури та мови. Ця інтенсивна подорож самопізнання породжує глибокі запитання: як виглядає життя у цій новій реальності? Як вони це переживають? Які практики діалогу та зв’язку з оточенням вони розвинули? З якими щоденними труднощами вони стикаються? Які дії вони можуть вжити, чи, власне, чого ми можемо досягти разом?

"Українські та грузинські мисткині ведуть значущий діалог між собою та глядачами через власні роботи, намагаючись віднайти відповіді на ці запитання. Мисткині використовують лише природні матеріали, ці художники розповідатимуть історії про свою власну батьківщину на чужині, створюючи зв’язок із навколишнім середовищем", - розповіли в Посольстві.

Резиденція сучасного мистецтва «Куди ми зараз йдемо?» проводиться за підтримки Міністерства культури, спорту та молоді Грузії та міської служби культури, освіти, спорту та у справах молоді мерії Тбілісі.

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня відбулося офіційне відкриття Українського дому у Тбілісі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-