У Кувейті презентують збірку кувейтських новел в українському перекладі

У Кувейті презентують збірку кувейтських новел в українському перекладі

Укрінформ
Посольство України в Кувейті запросило на онлайн-презентацію україномовної збірки кувейтських новел «У пошуках коштовних перлин».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці диппредставництва.

Видання збірки здійснене під патронатом Посольства за сприяння Національної ради з питань культури, мистецтва та літератури Держави Кувейт.

Автор і керівник перекладацького проєкту – Ольга Сегеда. Переклад з арабської – Ольга Сегеда, Інна Субота, Лоліта Музаннар.

Пані Сегеда повідомила Укрінформу, що знадобилися понад три роки, 10 фахівців і сталеві нерви, щоб представити українському читачеві збірку «У пошуках коштовних перлин». Літературний редактор книжки – Олександр Богомолець-Бараш. Дизайн завдячує агентству «Тріада-С» і Національній раді з питань культури, мистецтва та літератури Кувейту.

«22 новели авторства 10 кувейтських письменників змальовують самобутню та дещо загадкову культуру кувейтців, яка ґрунтується на укорінених суспільних і родинних цінностях», – розповіла вона.

Віртуальна презентація відбудеться 18 липня о 11:00-12:00. Приєднатися до події можна за посиланням.

Посольство висловило щиру подяку Дипломатичній академії при МЗС України за організацію події.

Нагадаємо, у Посольстві в Кувейті відбувся урочистий захід з нагоди роковин героїчного опору народу України повномасштабному вторгненню Росії та 9-х роковин війни РФ проти України, який відвідали представники української громади, кувейтського й іноземного дипкорпусу, кувейтські друзі України та журналісти.

Фото: novels.learnarabic.in.ua, Olha Andriichuk Seheda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-