Українська громада вшанувала пам’ять загиблих у Другій світовій війні в Таллінні

Українська громада вшанувала пам’ять загиблих у Другій світовій війні в Таллінні

Фото
Укрінформ
Посольство України та українська громада Естонії вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні, поклавши квіти до Меморіалу пам'яті жертв тоталітарних режимів Маар'ямяе в Таллінні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Естонії. 

За повідомленням, у церемонії взяли участь голова Конгресу українців Естонії Віра Коник, президент Асоціації українських організацій в Естонії Володимир Паламар та активісти української громади Естонії, а також українські священники Роман Кіх (УГКЦ) та Іван Христенко (парафія ПЦУ в Таллінні).

Присутні пом’янули українців, які загинули під час Другої Світової війни, а також усіх українців, які загинули, захищаючи Україну від російського агресора.

«У виступах звучали заклики до єднання у боротьбі з російським агресором і надання всебічної допомоги Збройним Силам України, які героїчно боронять не тільки незалежність Батьківщини, але й свободу і майбутнє усієї Європи», – додали у диппредставництві.

Зауважимо, що українська громада долучилася до вшанування загиблих у Другій Світовій війні після спільної церемонії, у якій взяли участь Посольство України, Міністр юстиції Естонії Калле Лаанет, посли іноземних держав, акредитованих в Естонії, естонські військовослужбовці та ветерани.

Нагадаємо, в Талліннському музеї лицарських орденів до 2 вересня 2023 року триває виставка «Військові нагороди України під час війни».

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-