У Литві в День пам’яті та примирення поклали квіти до пам’ятника Шевченку

У Литві в День пам’яті та примирення поклали квіти до пам’ятника Шевченку

Фото
Укрінформ
У День пам’яті та примирення у Вільнюсі відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Литві.

У заході взяли участь посол України в Литві Петро Бешта разом з Віцеміністром оборони Литви Жальвінасом Томкусом. Церемонія вшанування пам’яті жертв Другої світової війни відбулась за участі співробітників Посольства України у Литві, української громади, учнів та вчителів українських шкіл у Вільнюсі, а також гостей та жителів Литви.

«Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом. Ціна цього внеску – надзвичайні втрати впродовж 1939–1945 років серед українців та інших народів, які жили на території України. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Тому ми добре знаємо ціну війни», – йдеться в дописі.

У Посольстві висловили переконання, що день пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження – диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

«Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця», – наголосили у диппредставництві.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні у Вільнюсі пройшов 50-й мітинг на підтримку України.

Фото: Посольство України в Литві / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-