Фільм «Клондайк» показали на кінофестивалі в Анкарі

Фільм «Клондайк» показали на кінофестивалі в Анкарі

Укрінформ
Фільм «Клондайк», який розповідає про родину, що опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 на Донбасі у липні 2014 року, та був створений у копродукції з Туреччиною, продемонстрували в рамках 33-го Анкарського кінофестивалю.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Цей фільм був створений українсько-турецьким подружжям, яке давно працює у сфері кіноіндустрії. Цього року в Україні його представили на Оскар наступного року. Основний зміст фільму – показати життя України за 8 років війни… Цей фільм був знятий ще до початку повномасштабного вторгнення. Але зараз він як ніколи актуальний, щоб показати те, що відбувається в Україні, показати справжнє лице російської агресії», – сказав перед початком показу посол України в Туреччині Василь Боднар.

Показ фільму в рамках кінофестивалю відбувається двічі – у неділю та понеділок. 

Як повідомляв Укрінформ, раніше драму «Клондайк» також було презентовано в Стамбулі. 

Нагадаємо, фільм «Клондайк» був створений за підтримки Держкіно у копродукції з Туреччиною. 

Світова прем'єра стрічки відбулася у програмі World Dramatic Competition міжнародного кінофестивалю «Санденс», де вона була відзначена премією за найкращу режисуру.

Також «Клондайк» став першим в історії України ігровим фільмом у програмі головного фестивалю незалежного кіно у США.

Режисерка фільму – Марина Ер Горбач, співпродюсер стрічки – Мехмет Бахадир Ер і його продюсерська компанія Protim V.P. Оператор та співпродюсер «Клондайку» – Святослав Булаковський, засновник української кінокомпанії Kedr Film. 

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-