Унікальний Атлас українців у США презентуют в Україні

Унікальний Атлас українців у США презентуют в Україні

Анонс
Укрінформ
Семінар-презентація Атласу українців у США відбудеться у Львові 28 травня за участі автора, відомого дослідника доктора Олега Воловини.

Про це повідомляється на сторінці події у Facebook.

«Під час заходу доктор Воловина зробить загальний огляд статистичної бази даних та розкриє її потенціал для дослідження різних питань, а також презентуватиме унікальне видання – «Атлас Українців в США: Демографічні та Соціо-економічні Характеристики», який представляє історію міграції українців до США, їхні демографічні та соціально-економічні характеристики на базі офіційної статистики Бюро перепису населення США», - йдеться у повідомленні.

Крім розділів про демографічні показники, зокрема таких, як вік, стать, поселення та внутрішня міграція, Атлас містить розділи про рівень освіти, зайнятість, доходи та бідність, чисельність україно- та російськомовних мігрантів з України, житлові показники, володіння англійською мовою, громадянство і. т.д.

Атлас детально описує останню хвилю міграції з України та її вплив на українську громаду в США. Окремі карти показують просторовий розподіл українців в кожному штаті та 55 метрополіях.

Один з розділів документує соціально-економічні досягнення українців у порівнянні із загальним населенням США. 

Директорка МІОК розповіла про значущість праці Олега Воловини. «В наш час дуже бракує наукових досліджень динаміки змін в середовищі української діаспори. Тому дуже важливо, що є науковці, які на професійному рівні пропонують свій аналіз. До них належить Олег Воловина, який займається такими дослідженнями» - наголошує Ірина Ключковська, директор МІОКу. 

«Запрошуємо на семінар-презентацію усіх зацікавлених! Мова заходу – українська. Вхід вільний», - йдеться у дописі.

Семінар-презентація відбужеться за адресою: Національний університет "Львівська політехніка", вул. Степана Бандери, 12, Львів, 79013, Україна.

Зазначається, що учасники матимуть нагоду поспілкуватися з відомим американським дослідником Олегом Воловиною та поставити свої запитання.

Як повідомляється, доктор Олег Воловина очолює Центр демографічних та соціо-економічних досліджень українців у США при Науковому товаристві ім. Тараса Шевченка  в Нью-Йорку, який займається вивченням українських мігрантів у США, послуговуючись офіційною статистикою.

Олег Воловина є дослідником Центру славістики, Євразії та Східної Європи Університету Північної Кароліни в Чапель Гілл (США), редактором монографії «Ethnicity and National Identity: Demographic and Socio-economic Characteristics of Persons with Ukrainian Mother Tongue in the United States», (Harvard Ukrainian Research Institute).  Стипендіат Програми імені Фулбрайта 2008-2010 рр. та 2014-2015 рр.

Фото: МІОК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-