День української культури пройшов у Бухарестському університеті

День української культури пройшов у Бухарестському університеті

Фото, відео
Укрінформ
У Бухарестському університеті відбувся День української культури, у рамках якого представили, зокрема, український фольклор і літературу.

Про це йдеться на сторінці Посольства України в Румунії у Facebook.

«17 травня 2019 року у Бухарестському університеті вже традиційно відбувається День української культури», - йдеться у дописі.

З вітальним словом до студентів, які вивчають українську мову та літературу, та учасників заходу звернулись продекан факультету іноземних мов та літератури доктор Роксана Утале, директор департаменту слов’янської філології факультету іноземних мов та літератури доктор Октавія Неделку, представники Союзу українців Румунії та Посол України в Румунії Олександр Баньков.

Повідомляється, що у рамках заходу мали місце презентації українського фольклору у виконані студентів та студенток української секції університету.

Також у Бухарестському університеті свій роман «Час» представив Микола Хомич, перекладений румунською мовою представником української національної меншини в Румунії Міхаєм Трайста. Збірник оповідей «Веснянки» та «Символістика української вишиванки» були представлені Наталією Боднарук.

У рамках відзначення Дня української культури у Бухарестському університеті пройшов майстер-клас по виготовленню українськіх віночків та заплітанню української коси.

Фото: сторінка Oleksandr Bankov, Embassy of Ukraine in Romania/Посольство України в Румунії у Facebook, Svitlana Prykhodko

Відео: Oleksandr Bankov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-