У Канаді з’явилася друга Українська книжкова поличка

У Канаді з’явилася друга Українська книжкова поличка

Фото, відео
Укрінформ
Посол України в Канаді Юлія Ковалів урочисто відкрила у центральній публічній бібліотеці Оттави Українську книжкову поличку.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, до церемонії відкриття долучилося також керівництво бібліотеки та представники української громади Оттави.

У центральній публічній бібліотеці Оттави відкрили Українську книжкову поличку/Фото: Тетяна Додонова

За сприяння посольства України в Канаді колекція міської бібліотеки поповнилася більш як 120 книжками українською та англійською мовами. Переважно це література сучасних українських авторів, а також переклади, класичні українські твори та дитячі книги.

Поличка розташована на першому поверсі бібліотеки й загалом включає кількасот книг, значна частина яких була передана першою леді України, під патронатом якої здійснюється ця ініціатива, решту книг взяли із нещодавно придбаної власної колекції бібліотеки.

Читайте також: У Туреччині відкрили нову Українську книжкову поличку

Раніше цього року Українська книжкова поличка з’явилася у центральній публічній бібліотеці канадського Монреалю, а незабаром очікується її відкриття також й у Торонто. Таким чином, жителі щонайменше трьох великих міст Канади отримають доступ до сучасної україномовної літератури.

Як повідомляв Укрінформ, «Українська книжкова поличка» - проєкт під патронатом Першої леді України Олени Зеленської, який спільно реалізують Міністерство закордонних справ України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Український інститут книги. Українські книжкові полички відкрили вже у 42 країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-