Зеленська звернулась до учасників відкриття українського павільйону на Венеційській бієнале

Зеленська звернулась до учасників відкриття українського павільйону на Венеційській бієнале

Відео
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська виступила зі спеціальним відеозверненням на відкритті українського павільйону на 60-й Венеційській бієнале.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

Дружина Президента звернула увагу західної спільноти на становище української культури під час війни та значення мистецтва для збереження цінностей людяності, солідарності та людського життя.

«Мистецтво не врятує нас від бомб і куль. Але мистецтво рятує нашу свідомість, людяність, цінності», – заявила Зеленська на тлі посилення російських атак на українські міста й села.

Павільйон України на 60-й Венеційській бієнале відкрила групова виставка Net Making («Плетіння сіток»). Її куратори – Вікторія Бавикіна і Макс Горбацький.

В основі назви експозиції – спільне плетіння маскувальних сіток українцями під час війни як метафора спільної дії та горизонтального спротиву. Ця практика стає символом колективного опору російському вторгненню.

«Для того, щоб цей павільйон постав у Венеції, десятки українських митців працювали в наших містах під час обстрілів і повітряних тривог. Коли гуляєш вулицями прекрасної Венеції, то радієш збереженню її старовини й краси. Натомість краса й старовина, на які багата Україна, щодня гинуть не від стихії – від злочинного наміру нападника», – наголосила перша леді.

Читайте також: Напередодні бієнале у Венеції Зеленська зустрілась з організаторами українського павільйону

За її словами, коли посеред війни в українській майстерні з вибитими обстрілами вікнами працює художник – це для того, щоб уберегти не тільки українську культуру, а й культуру всього світу.

Також відкриття павільйону змогли відвідати й 15 нейровідмінних митців і мисткинь, які виступили співавторами роботи «Щирі вітання» Каті Бучацької.

Як повідомляв Укрінформ, на 60-й Венеційській бієнале розпочав роботу Національний павільйон України «Плетіння сіток».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-