Організатори Каннського кіноринку спростували участь у ньому російського фільму «Брат-3»

Організатори Каннського кіноринку спростували участь у ньому російського фільму «Брат-3»

Укрінформ
Один із лідерів європейської кіноіндустрії, Marché du Film (Кіноринок), спростував наявність у їхній програмі російського фільму «Брат-3», продюсери якого раніше заявили, що поїдуть в Канни.

Як передає Укрінформ, на запит українських глядачів організатори Каннського кіноринку відповіли у коментарях до посту на своїй офіційній сторінці в Інстаграмі.

«Ми хотіли б пояснити, що самі дуже здивовані, оскільки компанія, про яку йдеться, не є ані експонентом, ані акредитованою компанією Marché du Film", - йдеться у коментарі. 

«Ми хотіли б нагадати, що, поки військове вторгнення не завершиться на умовах, які задовольнять український народ, кінофестиваль та ринок не будуть приймають офіційні російські делегації та не допустять присутності будь-кого, пов’язаного з російським урядом", - деталізували організатори.

За їх словами, використання росіянами бренду та логотипу Marché du Film є забороненим.

Українські журналісти також звернули увагу, що одну з ролей у стрічці «Брат-3» виконує репер Птаха, який є затятим путіністом та підтримує захоплення всієї України. 

Раніше російські ЗМІ з посиланням на продюсерку картини повідомили, що картина під назвою «The brattt» буде представлена на міжнародному кіноринку Marché Du Film в рамках Каннського фестивалю.

Читайте також: У Торонто триває Фестиваль українського кіно

Також за даними російської преси, до офіційної програми фестивалю увійде фільм росіянина Кирила Серебреннікова «Балада про Едічку». Зйомки картини відбувались в Росії, однак після того, як режисер залишив країну у березні 2022, їх продовжили в Європі. В основі картини - книга про російського націонал-більшовика, шовініста та українофоба Едуарда Лимонова, написана французьким письменником Каррером.

Повний перелік фільмів, які змагатимуться в офіційній програмі кінофестивалю, роботи, представлені поза конкурсом, та учасників програми «Особливий погляд» мають оголосити 11 квітня на спеціальній пресконференції.

77-й Каннський кінофестиваль триватиме з 14 по 25 травня.

Як повідомляв Укрінформ, французька кіноакторка Катрін Денев зачитала вірш Лесі Українки «Надія» під час церемонії відкриття 76 Міжнародного Каннського кінофестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-