У Торонто триває Фестиваль українського кіно

У Торонто триває Фестиваль українського кіно

Укрінформ
У Торонто триває чотириденний Фестиваль українського кіно, який допомагає зберігати Україну на порядку денному Канади.

Як повідомляє Укрінформ, про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук написав генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко.

“Вчора ввечері в Торонто відкрився фестиваль українського кіно. Мав за честь звернутися до гостей фестивалю. Зазначив, що фестиваль українського кіно, який проводиться вже другий рік поспіль — нова перлина на культурній мапі Торонто. Український кінематограф вражає своїм талантом, а людські історії, які розповідають відібрані фільми, якнайліпше доносять до канадської аудиторії реалії життя в Україні, яка потерпає від російської агресії. Фестиваль зберігає Україну на порядку денному Канади, а відповідно — сприяє залученню нової допомоги від наших канадських партнерів”, - написав Ніколенко.

Фото: Facebook / Oleh Nikolenko
Фото: Facebook / Oleh Nikolenko

Він додав, що на відкритті були також присутні мер Торонто Олівія Чоу, депутати парламенту Канади, представники консульського корпусу, лідери української та польської громад.

За словами генконсула, частина зібраних під час фестивалю коштів буде використано на гуманітарні потреби України. “Працюємо, аби таких яскравих проєктів української культурної дипломатії було більше по всій Канаді”, - наголосив він.

Фото: Facebook / Oleh Nikolenko
Фото: Facebook / Oleh Nikolenko

Ніколенко зауважив, що фестиваль відкрила стрічка «Звідки куди» польського режисера Мачека Хамели, яка потрапила у шорт-лист Оскара 2024. “Стрічка розповідає про людей, евакуйованих із прифронтових районів. Стримати сльози було неможливо. Серце розірвалося на шматки”, - зазначив генконсул.

Читайте також: Два українські кінофести отримали гранти від програми ЄС «Креативна Європа»

Як повідомлялося, фестиваль триватиме до 7 квітня й упродовж наступних трьох днів канадським глядачам покажуть такі фільми, як «Я працюю на цвинтарі», «Віддана», «Люксембург, Люксембург», «Ля Палісада», «Клондайк», «Валерія виходить заміж», «Ми не згаснемо» та збірку короткометражних анімаційних фільмів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-