Два українські кінофести отримали гранти від програми ЄС «Креативна Європа»

Два українські кінофести отримали гранти від програми ЄС «Креативна Європа»

Укрінформ
Одеський Міжнародний Кінофестиваль і Kyiv International Short Film Festival отримали гранти від програми Європейського Союзу “Креативна Європа”.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики повідомило у Телеграмі.

“Загалом на конкурс було подано 145 заявок з 33 країн, підтримано 95 проєктів з 31 країни. З України перемогло два відомі кінофестивалі”, - йдеться у повідомленні.

Фото: oiff.com.ua
Фото: oiff.com.ua

Зокрема, це Одеський Міжнародний Кінофестиваль (ОМКФ), заснований з метою забезпечення доступу до високоякісних фільмів для широкої авдиторії в Україні, підтримки постійного зростання української кіноіндустрії та підвищення кінограмотності.

ОМКФ є найбільшою кіноподією в Україні та одним із найбільших за кількістю відвідувачів у Східній Європі

Фото: kisff.org
Фото: kisff.org

Також це Kyiv International Short Film Festival (KISFF) - щорічний кінофестиваль, присвячений показу короткометражних фільмів з усього світу.

Він є найбільшим кінофестивалем короткого метру в Україні. Окрім показів фільмів, фестиваль організовує відкриті дискусії, майстер-класи та інші спеціальні заходи, об'єднуючи кінематографістів, фахівців та шанувальників кіно.

На даний час триває конкурс Networks of European Festivals. Для участі необхідно подати заявку до 11 квітня.

Читайте також: Фільм «Довбуш» здобув головну нагороду міжнародного кінофестивалю «ПТАХ»

Більше про конкурс та умови участі за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, у 2023 році українські організації культурного і креативного сектору отримали фінансування майже на €5 мільйонів від програми ЄС "Креативна Європа" на реалізацію своїх проєктів.

Україна стала учасницею програми у 2016-му році. З того ж часу українські заявники можуть отримувати грантову підтримку у понад 30 різних конкурсах. Загальний європейський бюджет програми 2021-2027 років становить €2,44 мільярда.

Наразі програма діє у 40 країнах.

Читайте також: Премʼєра фільму жахів «Морена» відбудеться на кінофесті «Миколайчук OPEN»

В Україні постійно працює Національне бюро програми, яке надає консультаційну підтримку українським заявникам та поширює актуальну інформацію про програму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-