У Центральному будинку художника відкрили проєкт до дня народження Шевченка

У Центральному будинку художника відкрили проєкт до дня народження Шевченка

Фото
Укрінформ
У виставкових залах Центрального будинку художника презентували культурно-мистецький проєкт із нагоди 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України.

Як зауважив під час заходу т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, у всіх творах Шевченка, незалежно від того, кого він зображував на своїх полотнах чи рисунках, незалежно від мови, якою він писав, - усюди була одна наскрізна ідея та думка: біль за Україну, за поневолених людей.

«Живучи в лещатах російської імперії, він залишився українським митцем. Це відбулося не тільки тому, що любив Україну, - він любив людей і вболівав за незалежну країну, у якій вони гідні жити», - зауважив він.

Відкриваючи проєкт голова Національної спілки художників Володимир Чернявський підкреслив, що виставка розпочинає шевченківські дні в Україні. Експонати розміщені в трьох виставкових залах - це картини, зокрема портрети Кобзаря, також представлені кераміка, літературні видання про живопис.

Читайте також: Київський ТЮГ готує виставу та концерт до дня народження Шевченка

Культурно-мистецький захід проводитиметься у Центральному будинку художника з 1 по 17 березня 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, МКІП пропонує використовувати єдину айдентику до 210-річчя від дня народження видатного українського поета, художника Тараса Григоровича Шевченка.

Фото: mcip.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-