У Відні відкрилася виставка української кераміки, присвячена війні

У Відні відкрилася виставка української кераміки, присвячена війні

Фото
Укрінформ
У столиці Австрії відкрилася виставка "Impressions on a Brick" у рамках проєкту "Міні-ЦеГлина 2023", на якій українські митці в кераміці відобразили свої переживання та відчуття, пов'язані з російською війною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуку посольство України в Австрії.

"Impressions on a Brick" - це не просто показ сучасного українського мистецтва кераміки, а спілкування між мистецтвом і глядачем, місток між внутрішнім світом митецьких думок та зовнішнім світом спостерігача", - йдеться у повідомленні.

На відкритті виставки показали відеоролик з розповіддю про те, як українські митці не перестають творити в умовах війни.

Проєкт "Міні-ЦеГлина" започаткувала у 2022 році мисткиня Олеся Дворак-Галік, яка є керівницею київської галереї сучасної кераміки "ЦеГлинаАрт".

"Митці вирішили використати цеглини як полотно, де відобразили свої внутрішні переживання та емоції. Кожна цеглина має свою унікальну історію, яка звертається до серця кожного відвідувача", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: У Чехії відкрилась виставка «кам'яних вишиванок» з Нової Каховки

Виставка у Відні, де представлені унікальні витвори 29 авторів, що розповідають історії виживання та надії України, триватиме до 3 березня. Програма включає зустрічі з митцями та обмін досвідом між українськими та австрійськими керамістами.

Подію організовано Русланою Кришевською та Олесею Дворак-Галік за сприяння громадської організації "Домівка" та за підтримки дружини посла України в Республіці Австрія Власти Химинець і Асоціації "Подружжя українських дипломатів".

Як повідомлялося, у відомій віденській галереї "Бельведер" відкрилася виставка українських митців-модерністів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-