Берлінале відкликав запрошення на церемонію відкриття політикам від правої AfD

Берлінале відкликав запрошення на церемонію відкриття політикам від правої AfD

Укрінформ
Берлінський міжнародний кінофестиваль відкликав запрошення на церемонію відкриття для політиків від правої партії «Альтернатива для Німеччини» (AfD).

Про це повідомляє пресслужба фестивалю, передає Укрінформ.

У пресрелізі зазначається, що дискусія щодо запрошення політиків правоекстремістської партії AfD на церемонію відкриття точилася кілька тижнів.

«Сьогодні директори Берлінале вирішили скасувати запрошення для п'ятьох раніше запрошених політиків від AfD. Нинішній дискурс ще раз чітко показав, наскільки відданість вільному, толерантному суспільству та боротьба з правим екстремізмом є частиною ДНК Берлінале», - заявили в оргкомітеті.

Режисери фестивалю Марієтт Різзенбек і Карло Шатріан підкреслили, що AfD та багато її представників дотримуються поглядів, які глибоко суперечать фундаментальним цінностям демократії. Йдеться, зокрема, про вимоги однорідного суспільства, імміграційні обмеження та масові депортації, гомофобні та расистські висловлювання, а також суворий історичний ревізіонізм і відвертий правий екстремізм.

«Тому сьогодні ми написали всім раніше запрошеним політикам від AfD і повідомили їх, що вони не запрошені на Берлінале», – заявили в оргкомітеті.

Читайте також: Світова прем’єра українського фільму «Редакція» відбудеться на Берлінале

Як повідомлялося, Берлінале пройде цьогоріч 15-25 лютого. На ньому будуть представлені 3 українські стрічки, а до складу журі увійшла письменниця Оксана Забужко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-