Флоренція стала четвертим містом Італії, де скасували показ пропагандистського фільму «Свидетель»

Флоренція стала четвертим містом Італії, де скасували показ пропагандистського фільму «Свидетель»

Ексклюзив
Укрінформ
Флоренція стала четвертим містом Італії, після Вітербо, Болоньї та Туріна, яке заборонило показ російського пропагандистського фільму «Свидетель», що планувався на 1 лютого.

Про це розповів Укрінформу координатор групи Arts Against Aggression Дмитро Смелянський.

«25 січня стало відомо, що мер Флоренції Даріо Нарделла попросив керівництво театру Affratellamento скасувати показ фільму "Свидетель", який був намічений на 1 лютого. На думку мера, стрічка “розпалює ненависть і геноцид проти українського народу”. В понеділок стало відомо, що після перегляду фільму керівництво установи, дослухалося до прохання мера і показ скасований», - сказав Смелянський.

За його словами, таким чином, Флоренція стала четвертим містом Італії, після Вітербо, Болоньї та Туріна, де скасували показ російського пропагандистського фільму.

Читайте також: В Італії за один день двічі скасували конференцію за участю Дугіна

«Однак наші друзі в Італії, уточнюють, що в Туріні, де влада відмовилася надавати муніципальну залу, організатори прокремлівського заходу намагаються перенести показ фільму до невеличкої приватної зали. Тому італійські активісти продовжують моніторити ситуацію», - зазначив координатор Arts Against Aggression.

Як повідомляв Укрінформ, в місто Вітербо італійського регіону Лаціо був скасований показ російського пропагандистського фільму "Свидетель" з брехнею про події російсько-української війни, запланований на 18 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-