В Італії за один день двічі скасували конференцію за участю Дугіна

В Італії за один день двічі скасували конференцію за участю Дугіна

Ексклюзив
Укрінформ
В Італії двічі протягом одного дня скасували проведення конференції «За новий багатополярний світ», у якій мав узяти участь ідеолог «русского міра» Олександр Дугін.

Як розповів Укрінформу координатор групи Art Against Aggression Дмитро Смелянський, це відбулося в суботу.

«Наші друзі, італійські активісти, повідомили, що 27 січня в Італії двічі за один день була скасована конференція з участю Дугіна «За новий багатополярний світ». Дугін вільно говорить італійською і досить популярний в деяких тутешніх колах, тому використовує це задля просування ідей «русского міра», - сказав Смелянський.

За його словами, конференція спочатку була намічена в готелі Grand Hotel Guinigi в тосканському місті Лукка. Проте понад двадцять італійських політичних і громадських організацій провели мітинг протесту.

«Після цього організатори конференції перенесли її в нове секретне місце. Ті, хто записалися на зустріч, отримали в Телеграмі нову адресу всього за кілька годин до початку заходу. Виявилося, що це готель Golf Hotel Corallo в невеличкому місті Монтекатіні-Терме. За свідченням очевидців на зустріч приїхало близько 15 осіб, проте коли вони прибули до готелю, то дізналися, що останньої миті конференцію було скасовано», - зазначив координатор Art Against Aggression.

Як повідомив один з учасників заходу Алессандро Зівіані, він «виявив перед готелем не менше двадцяти правоохоронців, включаючи карабінерів, поліцейських та осіб у цивільному»

Мер Монтекатіні-Терме Лука Барончіні заявив, що якби відбулася ця конференція, з участю - хай і в онлайні - Дугіна, котрий підтримує звіряче вторгнення Росії в Україну, то така його символічна присутність стала б соромом для міста.

«Хочу окремо підкреслити: події останніх тижнів показують, що мова вже йде не про якийсь поодинокий скасований пропагандистський захід, а про те, що до боротьби з російською пропагандою включилися італійські партії та організації. При цьому місцева влада також не бажає бачити російську пропаганду на своїй території», - резюмував Смелянський.

Читайте також: В Італії зупинили показ фільму з російською пропагандою про Україну

Як повідомляв Укрінформ, Римський університет Сапієнца скасував запланований на 23 січня концерт російського піаніста Олександра Романовського, який виступав на пропагандистському концерті біля розбомбленого театру в Маріуполі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-