У МКІП презентували виставку студентських робіт «Галерея Героїв»

У МКІП презентували виставку студентських робіт «Галерея Героїв»

Фото
Укрінформ
У приміщенні Міністерства культури та інформаційної політики відбулася презентація виставки «Галерея Героїв» від студентів Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

Зазначається, що виставка «Галерея Героїв» включає в себе портрети захисників України, які проходили лікування у Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь» Міністерства оборони України та ДУ «Головний медичний центр МВС України».

​Як зауважили в МКІП, у церемонії відкриття взяли участь т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, ректор НАОМА Олександр Цугорка, а також інші представники академії та ГО «Національна рада жінок України».

Карандєєв подякував працівникам академії та митцям за їхню увагу до важливих справ, спрямованих на формування міцного суспільства та підтримку захисників України.

«Культура піклуватись про ментальне здоровʼя за допомогою мистецтва вказує на правильний напрямок у формуванні філософії громадянської відповідальності та соціальної участі студентів академії і науково-педагогічного персоналу. Це також свідчить про більш широкі завдання, які успішно вирішує академія поза межами освітнього процесу, включно з підтримкою наших захисників через таку дотичність. І не менш важливою є ідея того, що виставка змушує нас задуматися про необхідність бути ще більш відповідальними та виконувати справи чесно й ефективно», – підкреслив очільник МКІП.

Читайте також: У Києві відкрилася виставка «Земні шляхи Небесної сотні»

Як зауважив ректор НАОМА, кожен повинен робити свій внесок на тому місці, на якому він знаходиться, докладаючи ті зусилля, які він має. «Наша допомога полягає у психологічній реабілітації наших захисників. Я впевнений, що арттерапія надзвичайно позитивно вплинула на них, і ті, хто зображені на портретах, досі контактують з нашими студентами, які їх малювали. Це і є вагомим внеском молодого покоління», - додав він.

У МКІП також повідомили, що постійна виставка «Галерея Героїв» проходитиме в актовій залі Головного медичного центру МВС України.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві відкрили фотовиставку робіт загиблого військового та автора збірки «Вірші з бійниці» Максима «Далі» Кривцова.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-