У Києві відкрили виставку світлин Максима «Далі» Кривцова

У Києві відкрили виставку світлин Максима «Далі» Кривцова

Фото
Укрінформ
У Києві відкрили фотовиставку робіт загиблого військового та автора збірки «Вірші з бійниці» Максима «Далі» Кривцова.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, виставка проходить в барі «Squat 17B».

«Хто ми будемо як суспільство, якщо не цінуватимемо найкращих людей, які за нас втрачають життя? Тому важливо не тільки з творчістю знайомитися, а й з особистістю. Він надзвичайний, я таких людей більше не знала, із такою душею. Він вмів одразу в себе закохати людей — із перших поглядів», — згадала про "Далі" подруга Катерина Приймак.

Вона також розповіла про створення виставки. «Максим ще перед загибеллю відправляв ці фотографії в різні заклади з пропозицією проведення виставки. Цей заклад один з перших відгукнувся, ще за його життя. Максим сам цього хотів і відібрав фотографії. Підібрав концептуально. Вони про побут на війні з супроводом його віршів», — сказала Приймак.

У Києві відкрили виставку світлин Максима «Далі» Кривцова / Євген Котенко, Укрінформ

Вона додала, що Кривцов завжди бачив красу в усьому, зокрема у побуті на фронті.

Про захоплення військового фотографією розповів його батько Олександр Кривцов. «Можливо, я не буду стверджувати, але захоплення фото в Максима — це від мого тата. Бо для мого тата, його діда, фото було життям. Взагалі багато приладів, фотоапаратів дістались Максиму від діда. Мені здається, що все якось генами передалось», — зазначив він.

Читайте також: Проєкт «Малюю серцем»: у Києві пройде виставка дружин загиблих воїнів

Фотороботи з виставки можна буде придбати. Отримані кошти підуть на збереження пам’яті про загиблого бійця. Організатори розглядають можливість витрати їх на проведення фестивалів чи підтримку письменників-ветеранів.

На заході були батьки, родичі та друзі загиблого військового. Відкриття відвідало понад сто людей. На ньому вірші Кривцова читали відомі українські стендап-коміки Василь Байдак, Настя Зухвала, Антон Стенюк та Аня Кочегура.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті 7 січня загинув поет і військовий Максим Кривцов, позивний "Далі". Він був бійцем 3-го окремого полку СпП імені князя Святослава Хороброго. Його книгу "Вірші з бійниці" визнано однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією українського ПЕН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-