У США суд поновив справу про обкладинку альбому Nirvana

У США суд поновив справу про обкладинку альбому Nirvana

Укрінформ
Федеральний апеляційний суд США відновив судовий процес за звинуваченням проти рок-гурту Nirvana через використання фотографії оголеного чотиримісячного немовляти на обкладинці їхнього альбому 1991 року Nevermind.

Про це повідомляє Associated Press, передає Укрінформ.

У позові Спенсера Елдена, який з'явився голим в чотиримісячному віці на обкладинці альбому Nirvana, стверджується, що він зазнав "постійної шкоди", оскільки гурт та інші нажилися на його зображенні під водою в басейні, де він хапається за доларову купюру на риб'ячому гачку.

У позові йдеться про те, що зображення порушує федеральне законодавство щодо матеріалів, які містять сексуальне насильство над дітьми, хоча жодних кримінальних звинувачень не висувалося.

Минулого року федеральний суддя в Каліфорнії відхилив позов, але дозволив Елдену подати переглянуту версію, яку суддя пізніше відхилив на підставі того, що вона не відповідає 10-річному терміну давності одного із законів, який був використаний як підстава для позову.

У четвер колегія з трьох суддів Дев'ятого окружного апеляційного суду США в Каліфорнії скасувала це рішення і направила справу назад до суду нижчої інстанції.

Апеляційна колегія встановила, що кожна повторна публікація зображення "може становити нову особисту травму" з новим терміном давності, і послалася на появу зображення на перевиданні книги Nevermind до 30-річчя у 2021 році.

"Питання, чи відповідає обкладинка альбому Nevermind визначенню дитячої порнографії, не є предметом розгляду в цій апеляції", - зазначили у суді.

В електронному листі до Associated Press адвокат Nirvana Берт Дейкслер назвав це рішення "процесуальною невдачею".

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2021 року тридцятирічний Спенсер Елден, фотографія якого була розміщена на обкладинці альбому Nevermind гурту Nirvana, подав до суду на музикантів.

Читайте також: Гітару з останнього туру Курта Кобейна продали на аукціоні за майже $1,6 мільйона

Він вимагав від кожного зі щонайменше дванадцяти відповідачів, включаючи правонаступників Курта Кобейна, учасників гурту Кріста Новоселіча, Дейва Грола та лейблу Geffen Records, по 150 тис. дол. за нібито навмисне комерційне використання фотографії Елдена в оголеному вигляді, розповсюдження "дитячої порнографії" та використання "фотографії шокуючого вмісту для просування себе та своєї музики".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-