Американська компанія купила права на прокат фільму про Голодомор

Американська компанія купила права на прокат фільму про Голодомор

Відео
Укрінформ
Американська компанія Samuel Goldwyn Films придбала права на прокат у Північній Америці польсько-британсько-української історичної драми Агнешки Голланд "Містер Джонс".

Про це повідомляє видання Variety.

"'Містер Джонс - це майстерний історичний трилер, який переніс мене в час та місце, яке рідко показують на екрані ", - сказав Пітер Голдвін, який від імені Samuel Goldwyn Films та Endeavor Content укладав угоду з торговою компанією WestEnd Films.

«Фільм розповідає про минуле, яке моторошно перегукується з сучасністю», - додав він.

Стрічку вже продали на міжнародні ринки, зокрема, у Британії, Іспанії, Австралії та Нової Зеландії, Японії, Індії, Греції, Португалії, Скандинавії та на Близькому Сході.

Як повідомлялося, фільм "Містер Джонс" знято в польсько-українсько-британській копродукції. Україна витратила на нього 26 млн грн, а загальний бюджет картини становить 262,2 млн грн. Режисером стала голлівудський режисер Аґнешка Голланд.

У фільмі розповідається про валлійського репортера Гарета Джонса, який у 1933 році приїхав у Радянський союз і розслідував події Голодомору в Україні. Джонс першим у західній пресі розповів про голод в Україні.

Читайте також: Стала відома дата прем’єри "Чорного ворона"

Головні ролі у фільмі виконали Джеймс Нортон (серіал "Війна і мир"), Ванесса Кірбі ("Корона", "Місія нездійсненна: Фолаут"), Пітер Сарсгаард ("Чудова сімка"), Джозеф Моул ("Гра престолів") і Кеннет Кренем ("Малефісента"). Також у картині зіграли українські актори Яків Ткаченко ("Припутні") та Олег Драч ("Незламна").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-