Визначено переможців Всеукраїнського конкурсу «Стежками Каменяра»

Визначено переможців Всеукраїнського конкурсу «Стежками Каменяра»

Фото
Укрінформ
Міжнародний фонд Івана Франка оголосив імена переможців щорічного Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу «Стежками Каменяра».

Про це повідомляється на сайті фонду, передає Укрінформ.

Метою конкурсу є посилення у школярів творчої мотивації до вивчення творчості Івана Франка через написання творів у різних жанрах.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь 2513 учнів з усіх областей України, зокрема з тимчасово окупованих територій та зони активних бойових дій. Також роботи надійшли з Австрії, Республіки Кіпр, Литви, Польщі, Словаччини, США та Швеції.

У номінації «Проза» за перемогу змагався 341 учасник, у номінації «Поезія» - 533. У номінації «Краща ілюстрація до творів Івана Франка» конкуренція була найвищою – надійшло 1639 мистецьких робіт.

Читайте також: У Києві відбудеться конкурс молодих акторів імені Франка

«На відміну від попередніх років, цьогоріч ми отримали значну кількість робіт (віршів та прозових творів), які молоді автори присвятили темі війни та її героям», – зазначила координаторка проєкту Ольга Нижник.

За її словами, перемогу в конкурсі здобули ті учні, роботи яких вирізнялися оригінальністю творчого задуму, високим рівнем літературного викладу, новизною, художньо-мистецькою вивершеністю, соціальною значущістю та були виконані з дотриманням норм академічної доброчесності.

изначено переможців Всеукраїнського конкурсу «Стежками Каменяра» / Фото: frankoprize.com.ua

Зі списком переможців можна ознайомитися на сайті Міжнародного фонду Івана Франка.

Як повідомляв Укрінформ, наказом Міністерства освіти та науки визначено переможців ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-