Фестиваль

Фестиваль "Німі ночі" переїжджає до Києва

Афіша
Укрінформ
Найбільший у Східній Європі фестиваль німого кіно і сучасної музики "Німі ночі" пристає до нового берега. Від 2017 року місцем його регулярного проведення як національного фестивалю архівного кіно стане Київ.

Про це повідомляє Довженко-Центр.

"Цьогорічні "Німі ночі" будуть проходити 11-12 травня в оновленому просторі Національного центру Олександра Довженка, у фільмофонді якого зберігається найповніша в Україні збірка німого кіно. У програмі фестивалю - дві світові репрем’єри українських фільмів, які тривалий час вважалися втраченими", - зазначається в повідомленні.

У програмі фестивалю:

11 травня - "Тарас Трясило" (режисер Петро Чардинін, Україна, 1926), музичний супровід: Андрій Показ і Яків Тарунцов (Україна); "Чорний хід"/ Hintertreppe (реж. Леопольд Йеснер, Пауль Лені, Німеччина, 1921), музичний супровід: проект JULINOZA (Україна).

12 травня - "Богиня" (реж. Юнган У, Китай, 1934), музичний супровід: Єгор Забєлов (Білорусь); "Антракт"/ Entr’acte (реж. Рене Клер, музика Еріка Саті, Франція, 1924), музичний супровід: Дмитро Радзецький, проект SUPREMUS &оркестр Armonia Ludus, диригент Міхейл Менабде (Грузiя-Австрія); "Небувалий похід" (реж. Михаїл Кауфман, Україна, 1931), музичний супровід: колектив Антона Байбакова (Україна).

Фестиваль німого кіно та сучасної музики "Німі ночі" було засновано Іваном Козленком та Катериною Мальцевою в 2010 році в Одесі як данину місту, з якого розпочався стрімкий розвиток українського кінематографа 1920-х років, що увінчався створенням низки світових шедеврів та формуванням однієї з найпотужніших в Європі національних кіноіндустрій.

Із 2013 року Довженко-Центр регулярно виступав партнером та співорганізатором фестивалю, влаштовуючи світові репрем’єри віднайдених та відреставрованих українських німих фільмів в рамках "Німих ночей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-