Кожен із десяти пунктів Формули миру стосується Криму - Точицький

Кожен із десяти пунктів Формули миру стосується Криму - Точицький

Укрінформ
Кожний з десяти пунктів Формули миру Президента Володимира Зеленського стосується тимчасово окупованого Криму, з незаконної анексії якого Росія почала руйнувати міжнародне право.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Микола Точицький у виступі на форумі «26-2-14: Війна почалась у Криму», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми відобразили кожний з проблемних пунктів, які були напрацьовані на «Кримській платформі», у десяти пунктах Формули миру. Не існує станом на сьогодні жодного з десяти пунктів, які не стосувалися б Криму… Без звільнення Криму, без територіальної цілісності України у кордонах 1991 року не буде справедливого миру не лише в Україні, а й поза її межами», - сказав Точицький.

Читайте також: Зеленський: Настане час, коли Україна поверне безпеку в Крим

Він зауважив, що Путін, анексувавши Крим, створив передумови для того, щоб не лише РФ, а й переважна більшість її партнерів або проксі йшли шляхом руйнування міжнародного права.

Дипломат зазначив, що такі пункти Формули миру, як ядерна, продовольча безпека, повернення військовополонених та політичних в’язнів, входили до переліку проблемних питань, які порушували учасники самітів «Кримської платформи».

Точицький привернув увагу до того, що Крим став на сьогодні місцем, куди вивезли переважну більшість дітей, викрадених із Запорізької, Херсонської та Луганської областей.

Читайте також: Кулеба: Україна обов’язково повернеться на Луганщину, Донеччину, у Приазов’я та Крим

«Отже, «Кримська платформа» - це про справедливий мир, Формула миру – це про справедливий мир не лише в Україні, а й у всьому світі. Крим був, є і буде українським», - наголосив заступник міністра.

В Україні 26 лютого відзначають День спротиву російській окупації Криму. Український Крим окупований уже 10 років. Його захоплення російськими військовими в лютому 2014 року стало початком війни Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-