Зеленський: Настане час, коли Україна поверне безпеку в Крим

Зеленський: Настане час, коли Україна поверне безпеку в Крим

Укрінформ
Завдяки співпраці України з партнерами поступово вдається повертати безпеку в Чорне море. Обов’язково настане час, коли безпека повернеться і в Крим.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив на пресконференції з Прем‘єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні (26 лютого – ред.) ми зустрічаємося в особовий день – день, коли українці згадують події 2014 року в Криму, окупацію Росією нашого півострова та початок спротиву російським злочинцям», – сказав глава Української держави.

Він зазначив, що за роки російської окупації ситуація в Криму і всьому регіоні Чорного моря кардинально змінилася. «Раніше, без Росії, Крим був одним із найбільш безпечних та перспективних місць у Європі. Російська окупація перетворила і Крим, і весь регіон в одну з найбільш гарячих зон небезпеки у світі. На щастя, завдяки нашій співпраці з партнерами поступово вдається повертати безпеку в Чорне море. Обов’язково настане час, коли ми повернемо безпеку і в Крим, і всім нашим людям, які там перебувають», – наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 26 лютого відзначають День спротиву російській окупації Криму.

Читайте також: Кулеба: Україна обов’язково повернеться на Луганщину, Донеччину, у Приазов’я та Крим

Десять років тому диверсійні групи Російської Федерації почали спроби захопити Крим. 26 лютого 2014 року, на заклик Меджлісу кримськотатарського народу, до Верховної ради Автономної Республіки Крим вийшли тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей, щоб чинити спротив російській окупації та заявити всьому світу про цілісність України.

Читайте також: Ми маємо боротися за Крим і можемо завершити війну на своїх умовах - Зеленський

Наступного дня, о 5-й ранку, до урядових будівель АРК увійшли регулярні військові формування РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-