Засудженого художника з Криму Богдана Зізу перевели до «Володимирського централу»

Засудженого художника з Криму Богдана Зізу перевели до «Володимирського централу»

Укрінформ
Засудженого росіянами до 15 років ув'язнення за проукраїнську акцію в тимчасово окупованій Євпаторії кримського художника Богдана Зізу після тривалого етапу перевели до "Володимирського централу" в російському місті Володимир.

Про це повідомляє представництво Президента в АРК у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Засудженого на 15 років художника та активіста з Євпаторії Богдана Зізу після тривалого етапу привезли до в'язниці номер два (Т-2), “Володимирський централ”, у російському місті Володимир", - йдеться у повідомленні.

У травні 2022 року кримчанин Богдан Зіза облив будівлю адміністрації Євпаторії жовтою та синьою фарбою та кинув у неї коктейль Молотова. Після затримання він оголосив 10 червня голодування, вимагаючи позбавити його нав'язаного російського громадянства та звільнити із російських тюрем усіх політв'язнів. Завершив голодування Зіза 27 червня.

9 червня 2023 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону призначив Богдану Зізі 15 років позбавлення волі. Вирок був винесений за чотирма статтями Кримінального кодексу РФ: здійснений теракт; загроза здійснення теракту; заклик до тероризму й вандалізм із політичних причин. На рішення суду подана апеляція.

Читайте також: У Росії кримського політв'язня Богдана Зізу після оголошення голодування помістили в карцер

Богдан Зіза перебував у російській виправній колонії №29 у місті Пермі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що через порушення Росією права на життя та надання медичної допомоги у кримського політв’язня Богдана Зізи погіршився стан здоровʼя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-