У Росії кримського політв'язня Богдана Зізу після оголошення голодування помістили в карцер

У Росії кримського політв'язня Богдана Зізу після оголошення голодування помістили в карцер

Укрінформ
Незаконно ув'язненого художника із Євпаторії Богдана Зізу помістили в карцер у російській в'язниці після розпочатого ним 10 червня голодування.

Про це «Громадському радіо» розповіла сестра політв'язня Олександра Баркова, передає Укрінформ.

«Наразі його перемістили через голодування в одиночну камеру. Наскільки я знаю, то це карцер. Жахливі умови, там немає нічого. Це просто камера, в якій ти стоїш, не можна навіть лягти», - зауважила сестра політв'язня.

За її словами, після розпочатого голодування Зіза має слабкість та запаморочення, та почуває себе відносно добре, адже почав менше їсти набагато раніше.

Читайте також: МЗС засудило «вирок» загарбників українському художнику Богдану Зізі

Баркова також зачитала листа від Богдана Зізи.

«Я цілком розумію, що вимоги мої недосяжні тут і зараз, але моя мета не в тому. Головне - привернути увагу до проблеми політв’язнів. Мені складно просто сидіти й чекати, що вирішиться саме, що це зробить хтось за мене, за нас. Хочеться щось зробити, я намагаюсь як можу. Я не знаю, як далеко зайду, але не зупинюсь поки мене не почують ті, хто уповноважений займатись нашим питанням, хто може допомогти. Тоді я точно розумітиму, що зробив усе що міг», - йдеться в листі.

Як повідомлялося, Південний окружний військовий суд Ростова-на- Дону (Росія) засудив Богдана Зізу до 15 років колонії загального режиму.

Зізі загарбники інкримінували чотири статті КК РФ: здійснений теракт; загроза здійснення теракту; заклик до тероризму та вандалізм із політичних причин.

16 травня 2022 року юнак облив синьою та жовтою фарбами будівлю "адміністрації" Євпаторії, після чого кинув у неї коктейль із запальною сумішшю. Того ж дня його заарештували, катували та погрожували, під тиском змусили записати на відео так зване "зізнання". Спочатку його утримували у СІЗО Сімферополя, після чого перевезли до пенітенціарного закладу в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-