Дуда заявив, що Україна повинна відновити територіальну цілісність включно з Кримом

Дуда заявив, що Україна повинна відновити територіальну цілісність включно з Кримом

Укрінформ
Росія не може перемогти у війні з Україною, адже в разі перемоги вона нападе знову. Україна повинна відновити свою територіальну цілісність включно з Кримом.

Про це в Найробі (Кенія) заявив журналістам президент Польщі Анджей Дуда, передає Укрінформ з посиланням на Польське радіо.

“Росія не може виграти цю війну. Якщо вона переможе, то знову нападе. Ми, поляки, говоримо про це з повною відповідальністю, ми знаємо, що означає російський імперіалізм, оскільки пережили його кілька разів протягом останніх століть”, - заявив Дуда.

Він нагадав, що Польща була під окупацією в часи царської Росії упродовж 123 років, а потім була у радянській зоні впливу. 

Дуда підкреслив, що російський імперіалізм має бути зупинений, Росія має вийти з окупованих українських територій, а воєнні злочинці мають бути покарані. 

За його словами, Україна повинна повністю відновити контроль над територією країни у міжнародно визнаних кордонах, включаючи Крим.

“Я хочу це підкреслити, оскільки пам’ятаймо про те, що російська агресія проти України, яка фактично почалася в 2014 році, почалася в тому числі з моменту окупації Криму. І ця окупація Криму триває досі. Росія повинна віддати окуповані території України, а Україна має відновити контроль над усіма міжнародно визнаними територіями. Таким має бути кінець цієї війни”, - підкреслив Дуда.

Читайте також: МЗС після слів Дуди про Крим: Польща визнає незалежність України у її міжнародно встановлених кордонах

Як передавав Укрінформ, президент Польщі Анджей Дуда 4-10 лютого перебуває з візитом у країнах східної Африки: Кенії, Руанди й Танзанії. Одним із завдань під час візиту буде інформування про російську агресію проти України.

Раніше Дуда в інтерв’ю Kanal Zero поставив під сумнів можливість деокупації Криму, зазначивши при цьому, що півострів більшу частину часу був під контролем Росії. На це висловлювання відреагували посол України в Польщі, глава МЗС РП, а також багато інших польських політиків, підкреслюючи, що Крим – це Україна. Згодом польський лідер запевнив, що його позиція щодо російської агресії проти України є однозначною: Росія є окупантом, вона повинна пограти цю війну, а вільний світ має допомагати Києву.

Фото: Zuzana Bönisch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-