Посол України в Польщі відповів на сумніви Дуди: Деокупація Криму є нашим спільним обов’язком

Посол України в Польщі відповів на сумніви Дуди: Деокупація Криму є нашим спільним обов’язком

Укрінформ
Посол України в Польщі Василь Зварич заявив, що деокупація Криму є завданням України і всього вільного світу, і висловив переконання, що це буде зроблено.

Таку заяву він зробив після того, як президент Польщі Анджей Дуда поставив під сумнів можливість деокупації Криму, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, в інтерв’ю Kanal Zero Дуда підкреслив, що не можна дозволити Росії залишити окуповані нею території України, бо в такому разі вона нападатиме знову. На його переконання, не можна допустити програшу України в цій війні, оскільки це означатиме, що вільний світ визнає право Росії на відновлення своєї імперії. 

Водночас, коли його запитали, чи вірить він у те, що Україна зможе повернути Крим, Дуда сказав, що йому “складно відповісти”.

“Я не знаю, чи вона (Україна) поверне Крим, але вірю в те, що поверне Донецьк і Луганськ. Крим є особливим місцем... особливим з історичних причин, оскільки якщо подивитися історично, то більшу частину часу він був під контролем Росії”, - зазначив президент РП.

Читайте також: Понад 60% українців вважають, що Крим після деокупації повинен мати автономію

Своєю чергою посол України в Польщі Василь Зварич написав у суботу у мережі X, що Крим є і залишиться українським. 

“Міжнародне право – це основа. Тимчасова окупація Росією Криму є воєнним злочином, за який вона буде покарана. Деокупація Криму є нашим спільним завданням і обов’язком разом з вільним світом. Без сумніву, ми це зробимо. Віримо у це і працюємо разом”, - підкреслив Зварич.

Як повідомлялося, МЗС України передало офіційну ноту протесту уряду Нікарагуа через приїзд російської делегації з тимчасово окупованого Криму 23 січня для підписання угод про торговельно-економічне співробітництво та побратимство між Ялтою та Гранадою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-