Пропагандистській журналістці з Криму оголосили підозру за виправдання війни проти України

Пропагандистській журналістці з Криму оголосили підозру за виправдання війни проти України

Укрінформ
Прокуратура АРК оголосила підозру «чиновниці» та пропагандистській журналістці з тимчасово окупованого Криму, яка підтримує дії ворога та виправдовує війну проти України.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

«Прокуратура автономії повідомила про підозру окупаційній чиновниці та пропагандистській журналістці з Криму. У співпраці з ворогом підозрювана неодноразово публічно виправдовувала дії держави-агресора (ч. 3 ст. 436-2 та ч. 6 ст. 111-1 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після окупації півострова підозрювана почала активно співпрацювати з ворогом. Зараз вона обіймає окупаційні посади: головного редактора інформагентства «Крим сьогодні», голови ради «Української громади Криму» та є заступником голови «комітету із законодавства державної ради РК».

Після повномасштабного вторгнення Росії підозрювана неодноразово виступала у пропагандистських засобах масової інформації держави-агресора.

Читайте також: Експрацівникам СБУ Криму повідомили про підозру у держзраді

Зокрема, у своїх виступах вона підтримувала незаконні дії окупантів та поширювала російські наративи про «повернення додому» українських територій. Також підозрювана наголошувала, що, як виявляється, Україна «загниває у націоналізмі та пригніченні російськомовного населення».

«Отже, «чиновниця», представляючи інтереси ворога, здійснювала інформаційну діяльність, що спрямована на ослаблення національних інтересів України, підтримку держави-агресора, виправдовування та заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України», - підкреслили в прокуратурі.

Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура Криму з 2014 року розглянула 585 проваджень щодо держзради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-