Експрацівникам СБУ Криму повідомили про підозру у держзраді

Експрацівникам СБУ Криму повідомили про підозру у держзраді

Укрінформ
Прокуратура автономії повідомила про підозру у держзраді колишнім працівникам СБУ Криму. Їм загрожує до 15 років ув'язнення.

Про це повідомляє Прокуратура АР Крим та м. Севастополя у Телеграмі, передає Укрінформ

"Прокуратура АР Крим та міста Севастополя повідомила про підозру двом колишнім працівникам кримського главку СБУ. Підозрювані погодились на співпрацю з ворогом, зрадивши присязі на вірність народу України. Їх дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років ув’язнення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після окупації Криму «правоохоронці» зрадили військовій присязі та погодились на співпрацю з ворогом. Вони вступили до складу спецслужби держави-агресора на посади начальника слідчого відділу та співробітника служби захисту конституційного устрою та боротьби з тероризмом незаконного окупаційного УФСБ Росії по Республіці Крим і місті Севастополь.

Таким чином, дії підозрюваних умисно спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, а також обороноздатності України.

Читайте також: Окупаційній «заступниці голови Ради міністрів» Криму оголосили підозру в держзраді

До окупації півострова один із підозрюваних обіймав посаду старшого оперуповноваженого головного відділу ГУ СБ України в АР Крим, інший був начальником відділу.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ НП в АР Крим та місті Севастополі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Прокуратура АРК та міста Севастополя повідомила підозру у колабораційній діяльності 155 особам на тимчасово окупованому півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-