У в'язниці РФ кримським мусульманам Нагаєву та Умерову додають у їжу свинину

У в'язниці РФ кримським мусульманам Нагаєву та Умерову додають у їжу свинину

Укрінформ
У кримчан Руслана Нагаєва та Шабана Умерова, засуджених російським судом на 13 і 18 років позбавлення волі, у тюремному раціоні постійно присутня свинина, хоча її вживання заборонене правилами ісламу. Політв'язні перебувають у Челябінській в'язниці РФ.

Про це повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

Фото: Кримська солідарність
Фото: Кримська солідарність

«Харчування у них незбалансоване. У їжі регулярно є свинина, яку Руслан як мусульманин не вживає», - розповіла дружина Нагаєва - Зарема.

Вона також наголосила, що чоловікові потрібна консультація хірурга. Тюремний терапевт призначив Нагаєву ліки, проте діагноз кримчанину так і не встановили, а в консультації відмовляють.

Умеров поскаржився на те, що його помістили до ШІЗО після етапування через те, що заснув «у неналежний час». Він так само, як і Нагаєв, має проблеми зі здоров'ям - у нього підвищений тиск, йому потрібно постійно приймати ліки.

Читайте також: У Криму найбільших репресій зазнають кримські татари - Лубінець

Шабан Умеров - один із учасників другої Сімферопольської групи у "справі Хізб ут-Тахрір". Його затримали співробітники ФСБ 27 березня 2019 року після масових обшуків у будинках кримських татар у Криму. Разом із ним під вартою опинилися ще понад 20 кримськотатарських громадських активістів. Всіх їх звинуватили в причетності до ісламської політичної партії "Хізб ут-Тахрір", визнаної в Росії терористичною, але чинною без обмежень на рівні національних законодавств багатьох країн світу.

Руслан Нагаєв - підприємець з Алушти. Він учасник "Алуштинської справи Хізб ут-Тахрір". Його та ще чотирьох кримських мусульман затримали в Криму 10 червня 2019 року після обшуків у їхніх будинках, також звинувативши в участі в ісламській політичній партії "Хізб ут-Тахрір".

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-