В Україні судитимуть двох учасників незаконного збройного угруповання «Самооборона Криму»

В Україні судитимуть двох учасників незаконного збройного угруповання «Самооборона Криму»

Укрінформ
В Україні судитимуть двох учасників незаконного збройного угруповання "Самооборона Криму". Обвинувачувані "охороняли" громадський порядок під час проведення незаконного референдуму у тимчасово окупованому Криму у 2014 році.

Про це повідомили у прокуратурі АРК та міста Севастополь, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва прокуратури автономії до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох учасників НЗФ "Самооборона Криму",- йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, після окупації півострова у 2014 році обвинувачені добровільно вступили до незаконного збройного формування "Самооборона Криму". Один із них був призначений на посаду так званого керівника 4 роти у вище згаданій організації. "Самооборонівці" у співпраці з ворогом здійснили ряд дій, спрямованих на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України. Вони були задіяні у блокуванні адміністративних будівель у Сімферополі, патрулювали вулиці міста, здійснювали незаконні перевірки документів громадян України та обшуки транспортних засобів. Крім того, обвинувачені "охороняли" громадський порядок під час проведення незаконного референдуму в Криму у 2014 році, зазначили в прокуратурі Криму.

Читайте також: За держзраду судитимуть ексдиректорку Кримського інституту судових експертиз

Також повідомляється, що за "заслуги" перед державою-агресором обвинувачені отримали: "орден мужності", "медаль ордену "За заслуги перед Вітчизною ІІ ступеня», нагрудний знак МНС Росії "Учаснику ліквідації наслідків НС".

Дії обвинувачених кваліфіковано як державна зрада та створення незаконних збройних формувань (ч. 1 ст. 111, ч. 4 ст. 260 КК України). Один із них обвинувачується також у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України в редакції від 2014 року). Їм загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що українська влада може притягнути до відповідальності близько 10 тисяч колаборантів, які співпрацювали з російською владою під час окупації Криму.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-