За держзраду судитимуть ексдиректорку Кримського інституту судових експертиз

За держзраду судитимуть ексдиректорку Кримського інституту судових експертиз

Укрінформ
Колишню директорку Кримського інституту судових експертиз судитимуть за державну зраду. Їй загрожує до 15 років ув'язнення.

Про це повідомили у прокуратурі АРК та міста Севастополь, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії повідомила про підозру колишній директорці Кримського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України. Жінка зрадила присязі на вірність українському народові та перейшла на службу до ворога. Її дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 (державна зрада). Санкція статті передбачає до 15 років ув’язнення", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що підозрювана прийняла пропозицію ворога та з моменту окупації півострова обіймає посаду так званої начальниці Кримської лабораторії судової експертизи міністерства юстиції РФ.

Читайте також: Ще 11 «чиновникам» із Криму загрожує до 10 років тюрми за колабораційну діяльність

На своїй посаді у співпраці з правоохоронними органами окупантів жінка здійснює правову та матеріальну організацію процесу проведення незаконних судових експертиз. Таким чином, сприяє функціонуванню системи окупаційних органів влади РФ на території Криму, зазначили в прокуратурі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що за державну зраду троє "суддів" з тимчасово окупованого Криму отримали заочно вирок - 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-