Кримського політв'язня Яшара Шихаметова винесли із зали російського «суду» на ношах

Кримського політв'язня Яшара Шихаметова винесли із зали російського «суду» на ношах

Укрінформ
Кримського політв'язня Яшара Шихаметова, засудженого до 11 років позбавлення волі у справі "Хізб ут-Тахрір", винесли на ношах із зали засідання російського апеляційного "суду" у Власиці через серйозні проблеми зі спиною.

Про це повідомляє "Кримська солідарність" із посиланням на адвоката Олексія Ладіна, передає Укрінформ.

"Кримський активіст Яшар Шихаметов, засуджений на 11 років позбавлення волі у справі Хізб ут-Тахрір, поскаржився на погане самопочуття на засіданні апеляційного суду у Власиці. Через серйозні проблеми зі спиною його винесли із залу на ношах", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що перед засіданням літній політв'язень скаржився адвокатові, що у нього посилюються болі в серці та нирках. Коли кримчанину стало зле під час засідання, медики винесли його із зали засідання на ношах. Після огляду медпрацівником Шихаметова занесли назад. Лікар сказав, що кримський татарин нібито може продовжити участь у судовому засіданні.

Після завершення засідання "суд" залишив вирок Шихаметову без змін. Сторона захисту наполягала, що треба розсекретити свідків у справі та визнати їхні свідчення неприпустимими. "Суд" це робити відмовився.

Як повідомлялося, 17 лютого 2021 року в окупованому Криму пройшли нові масові обшуки після чого загарбники затримали шістьох кримських татар: Азамата Еюпова, Яшара Шихаметова, Ленура Сейдаметова, Тимура Ялкабова, Ернеста Ібрагімова й Олега Федорова. Їх звинуватили у тероризмі та у причетності до діяльності релігійної організації «Хізб ут-Тахрір», забороненої в Росії.

Читайте також: Кримський політв'язень із хворобою серця Сулейманов третій місяць не може отримати ліки

У вересні 2022 року російський Південний окружний військовий "суд" засудив Яшара Шихаметова до 11 років позбавлення волі за звинуваченням у тероризмі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у Представництві Президента в Криму назвали вирок Яшару Шихаметову у так званій справі «Хізб ут-Тахрір» черговим порушенням прав і свобод громадянина України, представника корінного кримськотатарського народу.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-